Bananen tegen rimpels

Weet je dat je bananenschillen kunt gebruiken als antirimpelmiddel?

Bananenschil bevat namelijk ijzer, magnesium, kalium, vitamine A, vitamine B, vitamine E en een heleboel anti-oxidanten. Allemaal stoffen die helpen om onze huid er langer mooi en jong uit te laten zien en rimpeltjes tegengaan.

6 redenen om bananenschillen nooit meer weg te gooien

  1. Het hydrateert de huid
  2. Het geeft een natuurlijke glans aan de huid
  3. Het bevat heel veel antioxidanten, die de huid “verjongen”
  4. Het gaat rimpels tegen
  5. Het doet wonderen voor gebarsten hielen
  6. Het vermindert wallen onder de ogen

Gewoon met de binnenkant van de bananenschil over jouw huid wrijven. Ruik je ook nog eens lekker exotisch.

Je kunt jezelf ook eens verwennen met een masker van bananenschil.

Wat heb je nodig voor een masker van bananenschil?

  • bananenschil
  • halve komkommer
  • mango

Hoe maak je het bananenschil-masker?

Pureer de schil van een banaan met een halve komkommer en het vruchtvlees van een mango.

Hoe gebruik je het masker?

Breng het masker aan op het gezicht en laat dit een half uurtje inwerken.
 Was het daarna af met lauwwarm water voor een heerlijk zachte en gehydrateerde huid.

Andere voordelen van bananenschillen

Wist je bijvoorbeeld dat als je regelmatig met de binnenkant van een bananenschil over je tanden wrijft, je vrij snel merkt dat ze witter worden?

Ben je gebeten door een mug? Wrijf met de binnenkant van een bananenschil over de beet om de jeuk en irritatie te verminderen. Dit werkt ook wanneer je “gepiekt” bent door brandnetels.

Last van een wratje? Leg een stukje schil op het wratje en dak stevig af met een gaasje. Verwissel een paar keer per dag dit natuurlijke verband en na een weekje zal de wrat verdwenen zijn. Werkt trouwens ook als je een splinter hebt. De aanwezige enzymen in de bananenschil verwijderen “lichaamsvreemde” stoffen op een efficiënte manier.

Acné verminderen? Wrijf voor het slapengaan jouw acné in met de binnenkant van de schil. Was je gezicht ‘s morgens met water of een neutrale zeep. Doe dit eens per week.

Kneuzingen en blauwe plekken verminder je sneller door er een stukje schil op te leggen en dan een gaasje of pleister er over. Regelmatig verwisselen, net zoals bij het wratje of splinter.

Psoriasis behandel je door de plekken iedere dag in te wrijven met de binnenkant van de bananenschil. Eerst kan er wat roodheid optreden maar na enkele weken merk je verschil.

Maak een maskertje voor beschadigd haar: pureer de schil samen met wat water in een blender. Breng dit masker aan op het haar en laat 30 minuten inwerken. Spoel het daarna uit en was het haar.

Bananenschil bevat veel vitamine A en mineralen die een droge huid verminderen. De aanwezige enzymen zorgen voor een gezonde, frissere huid. Was je gezicht eerst met water een neutrale zeep, leg daarna de schil over je gezicht en laat opdrogen. Daarna goed afspoelen.

Natuurlijk anti-rimpel middeltje: je weet waarschijnlijk al dat ik fan ben van natuurlijke middeltjes, omdat ik niet graag chemische stoffen op mijn huid smeer. Onze huid is ons grootste orgaan en alles wat wij óp onze huid smeren, eindigt uiteindelijk ín ons lichaam.

En… voor een Natuurlijke Facelift ga je natuurlijk naar SuperStralend!