Pilates in Rosmalen

Wat is powerwalken?

Zoals de naam al aangeeft is het wandelen, maar dan met een beetje meer power. Oftewel je gaat het tempo verhogen. Het gemiddelde looptempo bij bijvoorbeeld een blokje om of het uitlaten van de hond is 5 km/uur. Bij powerwalking voeg je daar minstens 1 km/ uur aan toe. Powerwalken doe je namelijk met een snelheid van tussen de 6 en 9 kilometer per uur.

Tempo

Een mooi tempo dat je goed kunt volhouden. Opgelet! Het is niet de bedoeling dat je een tempo aanneemt waardoor je buiten adem raakt. Zolang je nog kan praten heb je een mooi tempo te pakken.

Wat doet powerwalken voor je lichaam?

Naast dat de beweging gezond voor je is, werk je ondertussen ook aan je conditie. Doordat je op een hoger tempo wandelt gaat je hartslag goenoeg omhoog om je conditie te verbeteren. Win-win situatie!

Voor wie is powerwalken geschikt?

Voor iedereen natuurlijk! Een groot voordeel vergeleken met hardlopen is dat je bij powerwalken veel minder je gewrichten belast. Hardlopen geeft een vrij grote schok bij het neerkomen, wat relatief zwaar is voor onder andere je knieën. Met powerwalken heb je minder kans op blessures. Powerwalking is daarom ook erg geschikt voor ouderen, zwaardere mensen of mensen die knie- of rugklachten hebben.

Outfit

Omdat je in een stevig tempo wandelt en je hartslag omhoog gaat zal je mogelijk na een rondje powerwalken de zweetdruppels op je voorhoofd hebben staan. Zorg daarom dat je kleding kiest die ademt en waar je vrij in kunt bewegen. Qua schoeisel trek je comfortabele schoenen aan zoals hardloopschoenen of gewone sportschoenen.

Hoe zien de powerwalking lessen er uit?

Voor de powerwalking lessen verzamelen op de carpoolplaats bij de Zandverstuiving in Rosmalen. We beginnen met een warming-up, dan gaan we wandelen op een tempo tussen de 6 en 9 km per uur. Halverwege doen we spierversterkende oefeningen en aan het eind een cooling-down.

Wanneer zijn de powerwalking lessen?

Maandagavond     19:00
Dinsdagochtend     9:00

Waar zijn de powerwalking lessen?

We verzamelen op de carpoolplaats bij de Zandverstuiving in Rosmalen.

Kosten voor powerwalking

De kosten bedragen € 5,- per les. Ook is er een mogelijkheid voor een 5x kaart € 25,- of 10x kaart € 45,-. Bij de 10x kaart krijg je dus een korting van € 5,-. Als je een 10x kaart koopt dan kun je zowel aan de Outdoor Training als aan Powerwalking meedoen.

Inschrijven of meer informatie?

   +31 (0) 6 23 10 10 32   petry@superstralend.nl

Wil je liever dat ik contact met jou opneem? Laat dan je gegevens bij me achter en ik bel je zo snel mogelijk terug.

Gelieve dit veld leeg te laten.