Een stralende huid door aardappel

Twee weken geleden ging mijn blog over de banaan en wat we daar allemaal mee kunnen voor een mooie huid. Lees hier mijn blog over bananen tegen rimpels. Nu gaan we eens kijken wat een aardappel allemaal kan doen voor je huid, het is namelijk een echt wondermiddel. Het helpt bij donkere kringen rondom je ogen, het verwijdert pigmentvlekken en geeft je huid een oppepper.

Aardappel

Masker bij donkere kringen

Rauwe aardappel stimuleert je bloedcirculatie en vermindert de verwijde bloedvaatjes die rondom je ogen liggen. Breng het masker voorzichtig aan, want de huid rondom je ogen is erg gevoelig.

Wat heb je nodig?

  • 2 plakken rauwe aardappel van ongeveer 1 cm dik
  • 2 watjes
  • 1 vijzel

Bereiding

Stamp de aardappel met een vijzel fijn en doe dit op een watje. Breng het aan rond je ogen en laat het zo’n 15 tot 20 minuten zitten.

Verwijder pigmentvlekken

Een van de beste voordelen van rauwe aardappel is dat het pigmentvlekken kan verminderen.

Wat heb je nodig?

  • 1 kleine, geschilde aardappel
  • 1 komkommer
  • 1 eetlepel appelazijn (10 ml)

Bereiding

Rasp de aardappel en komkommer fijn. Mix het door elkaar en doe er een eetlepel appelazijn bij. Gebruik een wattenschijfje om het op je gezicht aan te brengen als gezichtsmasker en laat het 15 tot 20 minuten zitten.

Stralende huid

Heb je een lange dag achter de rug, stress of gewoon slecht geslapen? Dan kan een aardappelmaskertje helpen om je huid een oppepper te geven.

Wat heb je nodig?

  • 1 kleine geschilde aardappel
  • 1 eetlepel citroensap

Bereiding

Rasp de aardappel fijn en doe het in een kom met citroensap. Breng dit aan met een wattenschijfje. Laat het 15 tot 20 minuten zitten.

Een huid die straalt geeft zelfvertrouwen!

Voor een stralende huid kun je ook Gezichtsfitness gaan doen. Ik geef hier regelmatig workshops in. Je kunt bij mij een 1 op 1 workshop doen, om de oefeningen goed te leren uitvoeren. Ook geef ik regelmatig workshops voor bedrijfsuitjes, babyshowers, vrijgezellenfeestjes, verjaardagen, etc.

Voor inspiratie kijk je op mijn Youtubekanaal of op Facebook.