In het voorjaar, begin mei 2015, is bij mij een knop omgegaan, ik zat niet meer lekker in mijn vel door mijn ongezonde levensstijl en mijn te hoge gewicht.

Het was al langer duidelijk dat ik iets moest gaan veranderen maar ik kon me er nooit toe zetten.

Via internet ben ik naar begeleiding gaan zoeken om iets te veranderen, het mocht zeker geen dieet zijn, het moest iets zijn wat blijvend is, maar wat was dan geschikt voor mij? Op de site van Petry kreeg ik het goede gevoel. Het was vooral de manier van werken van Petry en de aanpak die mij aanspraken.

Wel was ik sceptisch over mezelf “kan ik het wel volhouden, kan ik wel veranderen, bestaat er echt iets wat werkt voor mij?” Bij de intake met Petry was meteen duidelijk dat ik een traject met haar (en mezelf) wilde aangaan.

Ook leuk meegenomen dat de ziektekostenverzekering een deel van de kosten vergoed. Vanaf dag 1 heb ik verandering in mijn eetpatroon gebracht, ik ben op zoek gegaan naar wat ik het beste kan eten, hoeveel kan ik eten, en wat past bij mij.

Bewustwording is belangrijk, dus ik heb ook echt tijd genomen om dingen te onderzoeken en te lezen. Ik ben behoorlijk geschrokken van de hoeveelheden die ik in het verleden gegeten heb, dat moest echt anders! Ik at met name heel veel kaas, chips en nootjes. Nu eet ik deze dingen nog steeds maar niet meer zo vaak en niet meer zo veel. Ik kies nu voor andere porties en andere soorten. Op deze manier ben ik naar al mijn eten gaan kijken.

Ik focus mij vooral op de dingen die veel moeite kosten, bij mij is dat sporten, voldoende fruit eten, niet eten vanuit emoties.

Het fijne is dat Petry aangepaste begeleiding geeft op mijn situatie, ze gaat met me op zoek naar een manier die bij mij past, een manier waarop het me wel lukt. De communicatie is erg open en ik voel me veilig. Ik heb al een aantal dingen verteld die ik niet zo gemakkelijk deel met anderen.

Petry is ook actief mee gaan kijken naar welke sport bij mij zou passen en hoe ik het kan aanpakken. Wat ik dan zo fijn vind is dat ik ook durf te zeggen dat ik dingen niet gedaan heb of dat dingen niets voor mij zijn die ze aandraagt, dan gaan we weer verder kijken.

Ook kan ik tussendoor vragen stellen als ik zoekende ben naar welke voedingsmiddelen ik het beste kan gebruiken, ik krijg daar dan concreet antwoord op en kan ermee verder.

De Supermarkt Tour vind ik ook een aanrader, dit was erg leerzaam en je gaat anders naar levensmiddelen en verpakkingen kijken en anders inkopen!

Mijn doel is op dit ogenblik dat ik 10kg lichter ben en daar ben ik niet meer ver van af.

Groetjes Katleen

In april 2014 ben ik op zoek gegaan naar een geschikte methode om wat kilo’s af te vallen. Na mijn zwangerschap zijn er wat kilo’s bij gekomen die er niet vanzelf af gingen, daarnaast wilde ik gezonder gaan eten. Toen ik begon met de PuurGezond methode had ik nog nooit aan een dieet of iets dergelijks gedaan. Tijdens het kennismakingsgesprek met Petry werd ik meteen enthousiast. Ik heb die week een schema bijgehouden voor Petry van wat ik zelf allemaal eet en drink. Niet snel daarna kwam Petry terug voor het intake gesprek. Ik begon direct met het volgen van de week menu’s in het boek. Die week erna kwam Petry met een op maat gemaakt schema speciaal gemaakt voor mij! Voor iedere dag kreeg ik een dagmenu, met daarin voeding die ik zelf lekker vind.

De PuurGezond methode is geen dieet maar een aanpassing op je voeding. Ik ben nu bijna 2 maanden verder. Inmiddels ben ik 3 kilo afgevallen en ben ik veel gezonder en bewuster gaan eten. Voorbeeld: Voorheen at ik te weinig groentes en at geen vis. Nu eet ik beide, op mijn eigen manier! Met de PuurGezond methode gaan de kilo’s er niet razendsnel af maar ik heb ervaren dat de kilo’s die eraf zijn, er ook af blijven. Tijdens deze 2 maanden heb ik vaak een dag gehad dat ik alles at wat ik lekker vond. Op zo’n dag keek ik nergens naar, en zoals Petry zei: geniet er dan ook van en neem wat je het allerlekkerste vind! Vervolgens had ik de dag erna een balansdag waarin ik weer wat bewuster bezig was met eten. Daarnaast ben ik meer gaan bewegen.

Ik blijf deze methode gebruiken in mijn dagelijks leven want het kost geen moeite, ik mag alles eten en maak zelf keuzes waardoor ik op gewicht blijf!

Voordelen PuurGezond methode:

  • Petry komt bij de klanten thuis, dit vind ik heel fijn (met een kindje van 1 jaar).
  • Petry denkt met je mee, ze bekijkt jouw voedingsgewoontes en leert hoe je gezondere keuzes of alternatieven kunt kiezen.
  • Je kunt haar altijd bellen, mailen of zelfs appen! Dit heb ik vaak gedaan als ik voor een dilemma stond en niet wist welke keuze ik het beste kon maken.
  • Een gezonde manier van afvallen met blijvend resultaat.
  • Geen hongergevoel.
  • Toch genieten van lekker eten.
  • Meer kennis over gezond en ongezond eten.
  • Vergoeding zorgverzekering.

Ik zou dit iedereen aanraden die wat aan haar of zijn eetgewoontes wil doen met professionele begeleiding!

Groetjes Gwenn (25 jaar)

Eerlijk is eerlijk, ik begon erg voorzichtig met een motivatiepunt van 7. Dit omdat ik al een aantal diëten heb gevolgd. Maar door de duidelijke uitleg en het enthousiasme van Petry ging mijn motivatiepunt al snel naar een 8. Eigenlijk is het geen dieet maar een aanpassing in je leef en denkpatroon en het doorbreken van gewoontes. Petry gaf duidelijk uitleg via een presentatie over onder andere deze vastgeroeste gewoontes die we als mens allemaal hebben, over keuzes maken, voeding en voedingswaarden en over de werking van je lichaam. Je denkt bij een dieet aan zo weinig mogelijk eten en ‘ik mag helemaal niets lekkers meer’ maar op advies van Petry ging ik juist afvallen door méér te eten. Hierdoor ging mijn motivatiepunt snel door naar een 9! Inmiddels zijn de kilo’s er nog steeds af en probeer ik nog steeds de juiste keuzes te maken. Dat lukt niet altijd natuurlijk, waarop Petry dan zegt: “als je er dan maar van hebt genoten en daarna de draad weer oppakken”. Je mag eigenlijk alles eten alleen niet tegelijk. Ik ben blij dat ik heb meegedaan. Ook door de uitleg hoe voedsel in je lichaam wordt verwerkt en wat er dus mee gebeurt. Bedankt Petry voor het delen van je kennis en je enthousiasme!!

Groetjes Addy

Artikel in ‘s-Hertogenbosch Bruist van September 2014

bruist

Is jouw verhaal het volgende?

   +31 (0) 6 23 10 10 32   petry@superstralend.nl

Wil je liever dat ik contact met jou opneem? Laat dan je gegevens bij me achter en ik bel je zo snel mogelijk terug.

Gelieve dit veld leeg te laten.